Srpsku glumicu dugo nismo videli, a sada je dobila nagradu:"Vole me i čekaju za prave prilike" VIDEO

Glumica Ana Sofrenović, koja je nedavno, uz velikana srpskog glumišta Vojislava Brajovića, osvojila nagradu "Zlatni platan", otkrila je da joj je prva uloga koju je imala i danas najdraža, a to je ona u filmu "Ubistvo s predumišljajem".

Kultura

Izvor: TV Prva

Petak, 07.08.2020.

13:04

Srpsku glumicu dugo nismo videli, a sada je dobila nagradu:
Foto: Printskrin TV Prva

Ona je odgovarajući na pitanje koja joj je uloga iz bogatog opusa najdraža, odgovorila:

"Možda zbog Slobodana Selenića, možda zbog čitave te kombinacije na prvom mestu pisca, uopšte te priče - ubistvo s predumišljajem, koja je prvo bila knjiga pa ju je onda Selenić adaptirao u scenario za film. Činjenica da je režirao Gorčin Stojanović, koji je inače pozorišni reditelj i da je to nas petoro koji su bili predstavnici te nove generacije. Pre toga je bio film 'Tamna je noć', koji je nekako najavio novu generaciju", navela je Ana Sofrenović na TV Prvoj, te dodala:

"Često ne mogu da budem kastovana za filmove... To znači da čekam više između uloga. I sama biram, ali i sami reditelji, pošto me vole kao glumicu, čekaju me za prave prilike".

Inače, osmi festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju počeće u subotu tradicionalnom dodelom nagrade "Zlatni platan" glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu.

Pogledajte više u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: