Biković: "Ovi filmovi govore o stvarima o kojima se dugo ćutalo" VIDEO

On je odveo naše glumce u Rusiju, a njih doveo u Srbiju, a sada kreće u osvajanje zapadne filmske industrije. Između dva snimanja uspeo je da udahne i miris mora i borova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

11:54

Default images

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer filmovi govore o stvarima o kojima se dugo ćutalo.

"Ovaj projekat je poseban jer govori o jednom novom nivou koje je ljudska civilizacija dostigla, a zove se ljudsko zlo. Da čovek može da se rekonstruiše na rezervne delove i da se tako protka i to je, rekao bih, opšte čovečanska tema", rekao je on gostujući u "Jutru" na TV Prvoj.

Film "Žetva" govori o trgovini organima i zloglasnoj "Žutoj kući", a režira ga američki reditelj Pol Kampf. Dobro je da on režira, smatra Biković, jer će tako film dobiti perspektivu koja "nije obavezno srpska i pomeriće estetiku naracije tako da je čitav svet razume".

Reditelj filma ''Košare'' Balša Đogo prikazaće ovim filmom herojski podvig pripadnika Vojske SR Jugoslavije tokom NATO agresije, a nedavno je u Leskovcu počelo snimanje, čiji početak glumac objašnjava kao, očekivano, haotičan.

''Snimanje je funkcionisalo vrlo haotično jer se ljudi uhodavaju, ali nadam se da će producenti izdžati taj tempo. I moram da napomenem da reditelj Balša Đogo ima neverovtnu energiju i požrtvovanost. Ako on ne iznese ovaj projekat na svojim leđima i sa tom svojom energijom, mislim da niko neće", poručio je Biković.

Reditelji uveliko razmišljaju da snime ili realizuju temu koronavirusa koji je zahvatio čitav svet, ipak Biković misli da su ljude uveliko umorni od te teme.

"Mislim da bi to bila greška, svi pričaju o tome, još samo da gledaju filmove o koroni, pustite me ljudi. Ja prvi ne bih išao da gledam film o koroni, majke mi", rekao je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: