Kivot Stefana Dečanskog u Istorijskom muzeju Srbije VIDEO

U okviru izložbe "Kraljevi i svetitelji srpski" u Istorijskom muzeju Srbije do kraja avgusta posetioci će imati priliku da vide život kralja Stefana Dečanskog, koji se iznosi pred javnost samo u posebnim prilikama i rukopise od izuzetnog značaja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

15:05

Kivot Stefana Dečanskog u Istorijskom muzeju Srbije VIDEO

U Istorijskom muzeju Srbije izloženi su razni eksponati, poput značajnih rukopisa, vladarski novac, oružje.

Poseban akcenat je stavljen na život Stefana Dečanskog.

Dušica Bojić, direktorka ovog muzeja, kaže za TV Prva da je ovo izložba koja se pripremala pet godina i vezana je za prednemanjićki i nemanjićki period.

Dodaje da su sarađivali su sa mnogim muzejima i pozajmili su ekspopnate iz Leskovca, Bora, Smedereva, ali i iz Muzeja Srpske pravoslavne crkve.

Na ovoj izložbi možete da vidite i repliku prstena Stefana Dečanskog, pečate sa raznih povelja naših vladara, ali i njihov novac.

Izložba traje do kraja avgusta. Posetioci mogu da posete izložbu svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova, uz pridržavanje pandemijskih mera.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: