Petar Benčina o ulozi u filmu o Tomi Zdravkoviću: ''Dok je bio bolestan, tešio je druge''

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, pre nekoliko dana počelo je snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

11:32

Default images

Petar Benčina tumači lik doktora koji je lečio Tomu Zdravkovića i za Jutro TV Prve kaže da je tada bilo potpuno drugačije vreme i da je tada kafana bila ta koja je spajala ljude kao mesto događanja, i da kafana kao takva više ne postoji. Pripreme za snimanje su bile temeljne, pa se konsultovao i sa lekarima koji su lečili Tomu do samog kraja njegovog života, koji su tada, dodaje on, bili mladi doktori. ’’Ono što je malo poznato jeste da je u svom kraju, koji je bio nesrećan i težak, Toma je tešio druge ljude i bio je duhovit, topao.’’

Kao slatke muke, kaže Benčina, bile su kako odabrati segmente njegovog života jer je epohu delio sa velikim glumačkim i pevačkim imenima. Snimanja traju dugo, do jutarnjih časova, pa nema spontanih okupljanja uz Tomine pesme, ali glumac napominje da je energija na snimanju sjajna i da to glumcu svakako olakšava posao.

Film možemo da očekujemo početkom iduće godine.
Ulogu Tome Zdravkovića tumačiće glumac Milan Marić, dok će ulogu Silvane Armenulić igrati Tamara Dragičević.

Scenario za film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režiju Zoran Lisinac, dok su producenti Bjelogrlić i Željko Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: