Odložena 78. dodela Zlatnih globusa, kriv koronavirus

Svečana dodela filmskih nagrada Zlatni globus održaće se 28. februara 2021, a ne u januaru kako je uobičajeno, objavili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2020.

21:55

Odložena 78. dodela Zlatnih globusa, kriv koronavirus
Kevin Winter/Getty Images

Nagrade Zlatnih globusa će se dodeljivati u vikendu koji je bio predviđen za dodelu Oskara, a svečanost njihove dodele već je pomerena na 25. april.

Ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije koronavirusa koji je ispraznio bioskope protekla tri meseca.

Organizatori dodele Oskara su se takođe složili da produže period kvalifikacija - od 31. decembra ove godine do kraja februara 2021.

Dodela nagrada Bafta, Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, odložena je za 11. april.

Zbog pandemije, snimanje i post-produkcija mnogih filmova koji je trebalo da budu premijerno prikazani do kraja godine, odložena je do daljnjeg.

Dodela Oskara je do sada bila odlagana tri puta - zbog poplava u Los Anđelesu 1938, ubistva Martina Lutera Kinga 1968, i pokušaja ubistva predsednika Ronalda Regana 1981. godine.

Nije poznato da li će dodela prestižne filmske nagrade biti održana onlajn ili uživo - još uvek je rano reći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: