Ovo je najbolja serija svih vremena

Poslednjih godina gledali smo neke veoma dobre i popularne serije, a prema istraživanju portala Ranker najbolja serija svih vremena je "Breaking Bad".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2020.

15:02

Ovo je najbolja serija svih vremena
Foto: Getty/Stephen Shugerman / Stringer

Ranker je krajem prošlog meseca ažurirao listu najboljih serija svih vremena, na kojoj se nalazi više od 2300 naslova kojima se može dati glas, a prva tri mesta zauzeli su "Breaking Bad", "Sopranovi" i "Igra prestola".

Iako na ovom sajtu dominiraju serije novijeg datuma, u vrhu se nalaze i klasici poput "M*A*S*H", "Star Trek" ili "Zona sumraka".

Inače, mnoge je iznenadila činjenica da se "Better Call Saul" nalazi tek na 168. mestu, a The Wire tek na 41, prenosi Index.

U nastavku smo izdvojili serije koje su ušle u 15 najboljih i pozivamo vas glasate za vašeg favorita i napišete zašto ste baš odabrali tu seriju.

Zašto se serija Breaking Bad smatra najboljom serijom svih vremena?

Američka serija "Breaking Bad" ili "Čista hemija" emitovana je u periodu od 2008. do 2013. godine, ali je i danas skoro deset godina nakon emitovanja poslednje epizode tema mnogih televizijskih kritičara. Pet sezona, 62 epizode i mnoštvo intrigantnih zapleta vezali su pažnju gledalaca tokom prethodnih godina.

Glavni adut serije je inteligentan scenario koji vas baš u trenutku kada ste bili sigurni da tačno možete pretpostaviti u kom pravcu će radnja nastaviti da se odigrava zapravo dodatno oduševi jer nudi opciju o kojoj niste ni sanjali. Dva centralna lika ovog američkog televizijskog trilera su Valter, profesor hemiije i Džesi njegov nekadašnji učenik, i njihov odnos koji se tokom godina transformiše se takođe smatra jednim od kvaliteta serije. Tokom samog toka radnje ova dva glavna lika takođe proživljavaju unutrašnje drame i promene koje ispoljavaju kroz svoje međusobne odnose.

Najgledanija serija na svetu

Pitanje koje se odnosi na najgledaniju seriju na svetu je idealno kviz pitanje koje bi se moglo kategorisati među ona teža jer odgovor nije ni malo očigledan. Svakako, među prvim asocijacijama su serije „Prijatelji“ ili „Igra prestola“ s obzirom da su ova ostvarenja bila izuzetni fenomeni.

Treba napomenuti da je “Igra prestola” bila najgledanija serija na svetu 2021. godine. Tako, trebalo bi istaći da je “Igra prestola”, pored toga što je bila najgledanija serija, ostvarila još jedan rekord. Naime, 2022. Godine osma sezona serije “Igre prestola” bila je najtraženija kada je reč o piratskim i torent sajtovima.

Međutim, najgledanija serija svih vremena je serija „Mornarički istražitelji“ koju je po epizodi pratilo 57,6 miliona gledalaca. Ova američka akciona serija iza sebe ima 20 sezona, epizode prosečno traju oko 40 minuta a u središtu zbivanja uvek se nalaze specijalni agenti koji rade na razešenju zločina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

325 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: