Počinju probe za komad "Jedan Pikaso" u Ateljeu 212

U Ateljeu 212 počinju probe nove predstave “Jedan Pikaso" u režiji Erola Kadića, na sceni “Petar Kralj”, saopštili su iz tog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

17:24

Počinju probe za komad
Foto:depositphotos/photochecker

Kako objašnjavaju, drama savremenog američkog dramskog pisca Džefrija Hačera, smeštena je u okupirani Pariz 1941. godine, a baratajući poznatim biografskim podacima iz Pikasovog života kao i stvarnim događajima iz perioda II svetskog rata, Hačer otvara prostor za uzbudljivu spekulaciju.

“Postavlja se pitanje kako bi izgledao mogući susret poznatog umetnika, za koga znamo da je period okupacije proveo u Parizu, i predstavnika nacističkog režima, u ovoj drami vrlo privlačne i obrazovane Gospođice Fišer. Komad se, istražujući Pikasov život i umetnost, bavi položajem umetnika u teškim vremenima, odnosom umetnosti i rata, stvaranjem i cenzurom”, poručuju autori komada.

Pikasa će igrati Tihomir Stanić, a Gospođicu Fišer Sofija Juričan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: