Pogledajte onlajn predstavu "Mali mi je ovaj grob" koja za junaka drame ima Gavrila Principa

Nastala prema tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Dina Mustafića, predstava "Mali mi je ovaj grob" bavi se sećanjem na Prvi svetski rat, sa užim fokusom na sarajevski atentat.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/ginosphotos1
Foto: depositphotos/ginosphotos1

U okviru novog programa, Hartrospektiva, svakog petka od 21 čas, na Hartefaktovom kanalu na Jutjubu, prikazani su najzanimljiviji komadi nastali u okviru ove produkcije, a ovog petka 29. maja, na zahtev publike, ponovo će biti prikazana predstava "Mali mi je ovaj grob", najavili su iz Hartefakta.

Smestivši ga u moderni kontekst, komad se bavi traumatičnim istorijskim iskustvima i mogućnostima da se prevaziđu dotrajali i farsični nacionalistički narativi.

Uzevši Gavrila Principa za junaka drame, autorka pokušava da pokaže različite oblike i razloge za revoluciju, praveći istorijski skok od perioda pred Prvi svetski rat, do današnjeg trenutka pokazujući na koje način su kroz istoriju žrtvovani svi oni koji su se borili za napredak na ovim prostorima.

U predstavi igraju: Milan Marić, Svetozar Cvetković, Ermin Bravo, Marko Janketić i Amila Terzimehić.

U okviru Hartrospektive do sada su emitovane sledeće predstave: “Hipermnezija”, r. Selma Spahić, "Izopačeni" r. Andrej Nosov, "Radnici umiru pevajući" r. Anđelka Nikoilć, "Ostaci" r. Andrej Nosov, "Mali mi je ovaj grob" r. Dino Mustafić, "Hinkeman: šta mora nek bude" r. Andrej Nosov i "Aveti" r. Andrej Nosov.

strana 1 od 47 idi na stranu