Odluka o Egzitu početkom juna

Početkom narednog meseca biće doneta odluka o tome da li će jedan od najpopularnijih festivala u Evropi Egzit (Exit) biti održan, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/dejtan05
Ilustracija/Foto: depositphoto/dejtan05

Ona je gostujući na TV Prvoj rekla i da je preporuka Kriznog štaba da se festival Egzit odloži za avgust, ako tada budu povoljni zdravstveni uslovi.

Brnabićeva je dodala da će se tokom sedmice sastati sa predstavnicima tog festilvala da bi se videlo šta je potrebno da bi festival bio održan u zdravstveno bezbednim uslovima.

Organizatori Egzita u nekoliko navrata su poručili da pomeranje datuma održavanja nije sporno. Oni su nedavno u saopštenju naveli da se festival neće održati u predviđenim datumima u julu u svom uobičajenom četvorodnevnom formatu od 55.000 posetilaca dnevno na preko 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave.

"Međutim, drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji i regionu Balkana navelo je krizni štab i Vladu Srbije da nam preporuči da ne otkazujemo festival, već da ga u određenom obliku ipak organizujemo ovog avgusta. Za sada su jedine informacije koje imamo one iz medija, tako da će biti potrebno neko vreme pre nego što izađemo pred vas sa jasnim formatom i programom", navode u saopštenju.

strana 1 od 47 idi na stranu