Sutra počinju probe u BDP uz sve mere opreza VIDEO

Pandemija koronavirusa prekinula je probe predstave ''Čitač'' po motivima romana nemačkog književnika Bernarda Šlinka u režiji Borisa Liješevića i dramatizaciji Fedora Šilija.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

12:43

Default images

Beogradsko dramsko pozorište neće igrati predstave do kraja sezone, koja je zvanično trebalo da traje do 30. juna. Iako će pozorišne sale biti zatvorene za publiku, u ovom teatru od sutra počinju probe za predstavu ''Čitač''.

Glumci su tokom vanrednog stanja imali čitajuće probe putem Skajpa, pa sa nestrpljenjem čekaju trenutak izlaska na pozorišne daske, kaže Srđan Obrenović za Jutro Prve.

On napominje da podela glumaca za ovu predstavu nije velika i da je fizička distanca moguća na sceni, a ukoliko bude neophodan kontakt za potrebe predstave, ističe da je ta odluka na reditelju i glumcima dok još ne budu sigurni da je koronavirus pod kontrolom.

Članovi ekipe su Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Milena Pavlović Čučilović, Milica Zarić, Ivan Tomić i Marko Grabež.

Podsetimo, ovaj teatar zatvoren je 11. marta, samo nekoliko dana pre planirane premijere predstave Ružni, prljavi, zli po tekstu Slobodana Obradovića, po motivima istoimenog filma Etora Skole, u režiji Lenke Udovički. Reč je o italijanskoj crnoj komediji, premijerno prikazanoj 1976. godine, zasnovanoj na elementima neorealizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: