Čak 34 člana Boljšoj teatra zaraženo koronavirusom

Članovi baletske trupe Baljšoj teatra, njih 34, zaraženo je koronavirusom nakon nastupa u Moskvi. Nastup su izveli uživo pred praznim auditorijumom, a prenosila ga je ruska nacionalna televizija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.04.2020.

17:57

Čak 34 člana Boljšoj teatra zaraženo koronavirusom
Foto: depositphotos, TTstudio

Nekoliko stotina ljudi učestvovalo je u pripremi ovog televizijskog spektakla, ali svi oni su testirani nekoliko dana pre velikog događaja i bili su negativni.

Generalni direktor Baljšoj teatra Vladimir Urin potvrdio je da su svi testirani na koronavirus, a da je kod 34 osobe test bio pozitivan.

“Bez izuzetka, svi zaposleni u Teatru, uključujući i obezbeđenje i inženjere, testirani su na koronavirus dva dana pred nastup. Međutim, sada se ispostavilo da je 34 pozitivno. Nisu imali temperaturu, niti ikakve simptome bolesti, ali su svi suspendovani sa posla i poslati u karantin”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: