Jedan od najposećenijih festivala je otkazan zbog pandemije

Burning Man, vatrena godišnja zabava koja se održava u pustinji Nevada, ove godine se neće održati zbog pandemije koronavirusa, najavili su organizatori. Umesto toga, biće održan "virtuelni" događaj.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 11.04.2020.

11:20

Jedan od najposećenijih festivala je otkazan zbog pandemije
Foto: Getty Images, David McNew / Staff

Projekat Burning Man rekao je u izjavi da je svetski poznati festival otkazan zbog "bolne stvarnosti" Covid-19. Organizatori su objasnili da su "slomljeni", ali odlučili su da otkažu događaj kako bi zaštitili "javno zdravlje i dobrobit učesnika, osoblja i komšija".

Burning Man 2020 trebalo je da se održi u pustinji Black Rock u severnoj Nevadi od 30. avgusta do 7. septembra.

Ekipa iza festivala je najavila da će obezbediti povraćaj novca onima koji su ranije kupili ulaznice. Ipak, apelovali su na one koji "imaju sredstva" da doniraju celu ili deo svoje vrednosti ulaznica kako bi se organizacija finansijski održala. Organizacija je saopštila da su već primorani da smanje osoblje i preduzimaju druge "mere zatezanja kaiša".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: