JDP poklanja: Gledajte onlajn predstavu "Skakavci" VIDEO

Na osnovu ovog komada, najvažniji nemački pozorišni časopis ''Theater heute'' proglasio je Biljanu Srbljanović za najboljeg stranog dramskog pisca godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

20:21

Default images

Predstava ''Skakavci'' osvojila je pet Sterijinih nagrada: za najbolju novu dramu (Biljana Srbljanović), najbolju režiju (Dejan Mijač), najbolju muziku (Isidora Žebeljan) i dve za glumu (Renata Ulmanski i Isidora Minić). Na istom Sterijinom pozorju Okrugli sto kritike proglasio ju je za najbolju predstavu festivala.

Uz gostovanja u Ljubljani i Zagrebu, ''Skakavci'' su učestvovali i na festivalima u Visbadenu (Festival nove evropske drame), Rijeci (Festival
malih scena) i Solunu (Premio Europa).

U predstavi igraju Isidora Minić, Boris Isaković, Aleksandra Janković, Svetozar Cvetković, Renata Ulmanski, Nikola Simić, Jasmina
Avramović, Voja Brajović, Miodrag Radovanović, Petar Radovanović, Maša Dakić.

Reprize su u petak 10. i subotu 11. aprila u 21 h i u nedelju 12. aprila u 18 h i 21 h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: