Virtuelna poseta Van Gogovom muzeju

Ovaj muzej sadrži najveću kolekciju čuvenog umetnika - koja obuhvata 200 slika, 500 crteža i oko 700 pisama.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

20:35

Virtuelna poseta Van Gogovom muzeju
Foto: Depositphotos/zamogilnykh

Muzej Van Goga, jedna od najznačajnijih institucija kulture u Amterdamu, priključio se spisku galerija i izložbenih prostora koji su svoj sadržaj preneli na internet i omogućili virtuelnu posetu.

Zbog sveobuhvatne i bogate riznice Van Gogovih dela, ovaj muzej unazad godinama privlači sve više obožavatelja i poštovalaca čuvenog slikara.

U njegovoj ponudi se nalaze neka od najpoznatijih slika - poput “Suncokreta”, “Cvetanja badema”, “Ljudi koji jedu krompir” i “Sejača”.

Ljubitelji umetnosti moći će u narednom periodu da pristupe onlajn galeriji i iz udobnosti sopstvenog doma vide delove umetničke istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: