Glumci iz filma "Zaraza" snimili video-spot o koronavirusu

Perite ruke kao da vam život od toga zavisi, poručili su u specijalnom video-spotu glavni glumci filma "Zaraza" koji je u režiji Stivena Soderberga 2011. godine upozorio svet na jezivu pandemiju virusa sličnu ovoj današnjoj.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos, Angela Weiss
Foto: depositphotos, Angela Weiss

Kejt Vinslet, Met Dejmon, Lorens Fišbern i Dženifer Ili pojavljuju se u glavnim ulogama filma "Zaraza", a sada su se zajedno sa Soderbergom i scenaristom Skotom Bernsom udružili s naučnicima iz Škole javnog zdravlja pri Univerzitetu Kornel da bi u javnosti popularisali informacije o koronavirusu zasnovane na naučnim otkrićima u vezi sa pandemijom.

Namera glumaca bila je da klipovima podrže mere suzbijanja pandemije, prakse držanja odstojanja, objasne nedoumice oko vakcina i upute na stavove stručnjaka, prenose mediji.

Glumica Kejt Vinslet, koja u "Zarazi" igra epidemiologa, poručuje da je pripremajući ulogu provela dosta vremena s pravim epidemiolozima.

"Najvažnije što sam naučila bilo je da peremo ruke, kao da nam život od toga zavisi. Uradite to da biste zaštitili sebe ili osobe oko vas", poručuje Kejt Vinslet.

Njen kolega Met Dejmon u svom video-snimku podseća da su stručnjaci kategorični u postavljanju distance među ljudima kao jedne od preventivnih mera protiv zaraze.

Glumac Lorens Fišbern, koji je takođe igrao lekara u "Zarazi", podsetio je na ranije epidemije malih boginja i drugih oboljenja posle kojih su ljudi menjali način života.

A Dženifer Ili, koja je u "Zarazi" igrala naučnicu koja otkriva vakcinu, poručuje da svi moraju biti tu jedni za druge.

strana 1 od 33 idi na stranu