''Ostanite kod kuće'', poručuju svetski priznati glumci VIDEO

Guverner države Njujork Endru Kuomo zamolio je poznate glumce da snime video-poruke u kojima apeluju na Njujorčane da ne napuštaju stanove bez potrebe kako se ne bi međusobno zarazili koronavirusom..

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

11:31

''Ostanite kod kuće'', poručuju svetski priznati glumci VIDEO
Foto: Gettyimages/Dimitrios Kambouris

''Svi moramo da ostanemo kod kuće, moramo zaustaviti širenje ovog virusa. I sa tim se možemo izboriti samo zajedno. Moramo zaštititi ne samo sebe, već i druge – sve starije. Molim vas'', rekao je glumac Robert de Niro, koji je rođen na Menhetnu. Njegov kolega Deni de Vito, koji ima 75 godina i koji takođe spada u rizičnu grupu, takođe je objavio svoju video-poruku mladima. Mnogi mladi neozbiljno se odnose prema situaciji sa epidemijom koronavirusa smatrajući da je on bezopasan za mlade.

''Zdravo svima, ja sam Deni de Vito. I molim vas iz sveg srca, sve u državi Njujork, ostanite kod kuće. Sada imamo ovaj virus, ovu pandemiju. I mladi ljudi, ako ga uhvate, mogu zaraziti starije. A onda, sami znate, cap, i nema te'', apelovao je De Vito.

On je dodao da ga je zbog toga guverner Kuomo zamolio da zamoli sve da ostanu kod kuće i ne šire virus. ''Zašto ne biste malo pogledali TV?'', dodao je na kraju glumac. Sličan video-snimak snimio je i komičar Ben Stiler.

''Zdravo. Imam poruku za one koji misle da je situacija normalna. Nije tako. Svi mi stvarno moramo da ostanemo kod kuće. Samo tako možemo zaustaviti širenje ovog virusa. I to će se dogoditi samo ako to učinimo zajedno. Mislite na starije. Ostanite kod kuće'', naglasio je Stiler. ​On je dodao da boravak kod kuće treba da se iskoristi kao mogućnost, kao predah.

U državi Njujork trenutno je najveći broj obolelih u Sjedinjenim Američkim Državama. Broj žrtava od koronavirusa dostigao je 157, a registrovano je 20.875 zaraženih.

Prema najnovijim podacima, u svetu je zaraženo više od 374.000 ljudi, oko 101.000 ljudi se oporavila, a više od 16.000 njih je umrlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: