Vudi Alen najavio memoare, sin Ronan oštro kritikovao izdavača

Ronan Farou, sin Vudija Alena, oštro je kritikovao najavu izdavačke kuće "Hečet" o skorom objavljivanju memoara njegovog oca i američkog reditelja, kazavši da više neće raditi za istu izdavačku kuću i da će je napustiti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2020.

09:16

Vudi Alen najavio memoare, sin Ronan oštro kritikovao izdavača
Foto: Gettyimages/Kevin Winter

Ronan, kome je "Hečet" u oktobru prošle godine objavio knjigu 'Catch and Kill', rekao je da ga je "razočaralo" saznanje o tome da izdavačka kompanija namerava da objavi Alenovu autobiografiju. U svojoj je knjizi izneo podatke do kojih je došao istražujući optužbe za seksualno zlostavljanje za koje je optužen američki filmski producent Harvi Vajnstin.

"Hečet nije proverio sadržaj ove knjige", smatra Alenov sin, koji se odavno distancirao od oca. Dodaje kako izdavač nije stupio u kontakt s njegovom sestrom Dilan da bi uporedio Alenovu i njenu verziju priče, što je za njega "nekritičan izostanak profesionalizma".

Njegova sestra Dilan, usvojena kćerka Mije Farou i Vudija Alena, koja tvrdi da ju je reditelj zlostavljao 1992. kad je imala samo sedam godina, odluku "Hečeta" nazvala je "duboko uznemirujućom" i "izdajničkom".

"To upućuje na izostanak etičnosti i saosećanja za žrtve seksualnih napada", komentarisao je Ronan Farou.

Otkako je u oktobru 2017. pokrenut pokret #MeToo ni Vudi Alen nije pošteđen optužbi za seksualno zlostavljanje.

Dilan Farou, koja danas ima 34 godine, 2014. je ponovila optužbu protiv Alena, što je njenog usvojitelja podstaklo da je još jednom opovrgne. No, izdavačka kuća brani svoju odluku o objavi Alenovih memoara, pod nazivom 'A propos of Nothing', prenosi N1.

"Ne dopuštamo da se bilo ko meša u naš izdavački program", bio je jasan izvršni direktor američkog ogranka francuske izdavačke kuće.

Izdavač "Grand Central Publishing", američka filijala "Hečeta", u ponedeljak je, na iznenađenje mnogih, objavio da raspolaže pravom na objavu memoara njujorškog reditelja, te da će se knjiga na policama knjižara naći 7. aprila.

"Hečet" je objavio da je reč o "sveobuhvatnom prikazu života Vudija Alena, kako privatnog tako i profesionalnog".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: