Džoni Dep se prisetio svog boravka u našoj zemlji: "Srbija je videla dovoljno užasa"

Dok svet bruji o njegovim optužbama da je od bivše supruge trpeo zlostavljanje, holivudski glumac promoviše film koji je snimao u Srbiji i priseća se svog boravka u našoj zemlji.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Foto: Gettyimages/ John Phillips
Foto: Gettyimages/ John Phillips

Američki glumac Džoni Dep najveća je zvezda 70. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gde je predstavio svoj novi film Minamata.

Reč je o ostvarenju koje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Judžina i Ajlin Mioko Smit, o ratnom fotografu koji se vraća u Japan ne bi li ovekovečio efekte trovanja živom. Ono što posebno doprinosi estetici ovog filma svakako je svojevrsna "pozornica" - očaravajući Beograd, u kojem je snimano ovo ostvarenje režisera Endrua Levitasa.

''Priče ljudi koji su radili sa nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i ceo region, videla dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš da osetiš, zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima", rekao je Dep za RTS.

Režiser je istakao da je ceo tim bio izuzetno emotivan tokom rada.

"Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su uneli ušla je u DNK ovog filma. I naravno, hrana je bila fantastična", rekao je on, a Džoni Dep je dobacio šta je njemu naročito upečatljivo.

''Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični", rekao je glumac.

strana 1 od 27 idi na stranu