Nastavlja da obara rekorde: Još jedna "recka" za Bili Ajliš

Mlada američka pevačica Bili Ajliš oborila je danas rekord u Velikoj Britaniji u prodaji pesme iz filma o Džejmsu Bondu, koja je izdata pre nedelju dana.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: GettyImages, Gareth Cattermole
Foto: GettyImages, Gareth Cattermole

Pesma "No Time To Die" koja se zove isto kao i film o čuvenom agentu 007, prodata je u 90.000 primeraka i u 10,6 miliona primeraka u audio strimingu za sedam dana. Pesma je direktno stigla na vrh kao najprodavanija u Velikoj Britaniji.

To je i najprodavanija pesma iz filmova o Džejmsu Bondu u prvoj nedelji od izlaska. U prvoj nedelji emitovanja 2012. godine, pesma "Skyfall" koju izvodi pevačica Adel prodata je u 84.000 primeraka. Bili Ajliš je zajedno sa bratom Finijesom O'Konelom komponovala i snimala pesmu "No Time To Die".

Pesma sadrži grandž melanholiju koja je već prepoznatljiva za mladu umetnicu. Pevačica koja ima tek 18 godina i peva u novom žanru pank-rok stila, već je postala nova vrsta pop zvezde. Ona je ove godine dobila nagrade Gremi u nekoliko kategorija, među kojima za album godine, pesmu godine, muzički snimak godine i otkriće godine.

Ona je najmlađa umetnica koja je snimila muziku za film o Džejmu Bondu, čiji novi nastavak izlazi u aprilu. To je peti i verovatno poslednji film za Danijela Krejga (Daniel Craig, 51) koji glumi čuvenog britanskog agenta.

strana 1 od 27 idi na stranu