Plasido Domingo gost na takmičenju u Izraelu uprkos protestima aktivista

Domingo, međutim, nastavlja da nastupa u Evropi i u Milanu je ispraćen ovacijama u decembru, a dva gostovanja u Berlinu u januaru su mu rasprodata.

Izvor: Beta
Podeli
Foto:Gettyimages/ Jesse Grant
Foto:Gettyimages/ Jesse Grant

Izraelska Opera biće domaćin jednonedeljnog nadmetanja u pevanju kasnije ove godine u Tel Avivu, koje organizuje španska operska zvezda Plasido Domingo, uprkos protestima aktivista protiv seksualnog uznemiravanja.

Osamdesetogodišnji Domingo je povučen sa svih nastupa u SAD nakon izveštaja AP-a prošle godine o detaljnim optužbama za seksualno uznemiravanje i druge seksualne prestupe.

Domingova Operalija, godišnje takmičenje u operaskom pevanju, održaće se u Tel Avivu od 22. do 28. oktobra.

Odluka Opere Izraela da bude domaćin Domingu uprkos optužbama protiv njega razgnevila je izraelske aktiviste.

Oni su na Fejsbuku objavili da čitav svet "odbacuje serijskog napasnika, a samo ga Izrael prima raširenih ruku".

U rubrici mišljenja u izraelskom dnevnom listu Harec ta institucija je označena kao neobaveštena i prevaziđena zato što pozdravlja Dominga.

Opera Izraela je u saopštenju navela da ima vrlo striktnu politiku protiv svakog uznemiravanja, ali je dodala da "nema zvaničnog izveštaja o tvrdnjama AP-a".

"Pošto su mnoge vodeće operske kuće širom sveta nastavile da pozivaju gospodina Dominga da nastupa na njihovim binama Opera Izrael nema razloga da ne postupi na isti način", dodaje se u saopštenju.

Domingo je šezdesetih na početku karijere proveo tri godine u operi u Tel Avivu.

strana 1 od 27 idi na stranu