Na Svetski dan muzike u Beograd dolazi Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Flojd

Svi dosadašnji nastupi Nika Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

12:13

Na Svetski dan muzike u Beograd dolazi Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Flojd
Foto: Gettyimages/Andrew Redington

Projekat “Tacna prepuna tajni Nika Mejsona” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nika Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Flojdom nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nika Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe Pink Flojd, koje će beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna u Sava centru.

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Flojd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje devedesetih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju “Tacna prepuna tajni Nika Mejsona”, koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Flojd “Tacna prepuna tajni” (A Saucerful of Secrets) iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, a ostali članovi su Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Flojdom posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

''Ovaj šou sa Nikom Mejsonom u centru, predstavlja fantastično putovanje ponovnog otkrića", izjavio je Dejvid Benun za britanski "Metro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: