Slobodan Trkulja & Balkanopolis organizuju koncert podrške Kini

U subotu 22. februara od 17 časova Slobodan Trkulja i Balkanopolis organizuju koncert podrške Vuhanu, glavnom gradu kineske provincije Hubej.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

12:00

Slobodan Trkulja & Balkanopolis organizuju koncert podrške Kini
Foto: Ðorðe Tomiæ

Koncert će se održati na Kalemegdanu na platou kod Ribara, gde se održava Kineski festival svetla. Koncert će početi otvaranjem velikog transparenta na kojem će biti ispisane reči podrške i trajaće oko 40 minuta.

Nastupali ste u Kini pred 30.000 ljudi. Kako su oni reagovali na srpske pesme, na našu viševekovnu tradiciju koja se oseća u pesmama?

''To nam je bila prva turneja u Кini, i bilo je zaista čarobno od prvog momenta. Prve ovacije smo doživeli u Šangaju. Sećam se da su nas obavestili da smo sa 31.000 ljudi u publici postavili rekord posećenosti i imali najviše posetilaca na EКSPO 2010. Obožavaju naš zvuk, to je bila ljubav na prvi put'', rekao je Trkulja za B92.

Pre nego što se lampioni uključe i obasjaju Kalemegdan, počeće koncert podrške Kini, za koju su Slobodan Trkulja i Balkanopolis posebno vezani. Oni već godinama uživaju veliku popularnost u ovoj zemlji i ambasadori su kulturne razmene između Srbije i Kine.

Podsetimo, Kineski festival svetla oduševio je Beograđane i Novosađane, te je zbog velikog interesovanja u Beogradu produžen do kraja meseca, a u Novom Sadu do 23. februara.

Pozivamo sve Beograđane i prijatelje da dođu na skup podrške 22. februara u 17 časova i svojim prisustvom pošalju poruku podrške i ljubavi bratskom narodu Kine.

Nastup će biti besplatan za sve posetioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: