Lokalno priznanje će sačekati: "Šta se desilo, nisam siguran"

Razlog - njen privatni život?

Kultura

Izvor: Sanja Æulibrk

Četvrtak, 13.02.2020.

10:37

Lokalno priznanje će sačekati:
Foto: Getty/Ander Gillenea / Stringer

Komisija za određivanje naziva ulica u Čačku nije usvojila predlog da jedna od ulica u ovom gradu dobije ime po glumici Sonji Savić. Predrag Živković, koji se bavi umetničkom zaostavštinom Sonje Savić, za B92 kaže da su oni kao ustanova podržali inicijativu koju je pokrenula grupa građana iz Čačka.

"Peticija je pokrenuta pre više od sedam godina i šta se desilo, nisam siguran, navođene su neke administrativne prepreke kao razlog za neusvajanje predloga. Znam i da su pokrenuli peticiju da jedan park se nazove po njoj u kome bi bila i skulptura na kojoj bi pisalo: 'Ona hoda sama kroz grad', koju bi uradilo vajar koji je i deo te grupe koja je pokrenula peticiju, međutim ništa se ne dešava."

Na pitanje kako komentariše spekulacije da nije usvojen predlog zbog načina na koji je glumica živela, Živković odgovara:

"Kao društvo moramo da sazrimo i prihvatimo i neke stvari koje nam se možda i ne dopadaju u vezi sa nekim".

Živković ističe da su mnogi inspirisani delom i likom priznate glumice i njena uloga u filmskoj industriji je naširoko poznata, ali ističe žaljenje što će se na lokalno priznanje sačekati.

Piše: Sanja Ćulibrk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: