Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku novu godinu

Posle prošlogodišnjeg uspešnog, veoma posećenog Kineskog festivala svetla, i ove godine, u susret obeležavanju Kineske nove godine, stiže svetlosni spektakl pravo iz Kine!

Izvor: B92
Podeli
Foto: Đorđe Tomić
Foto: Đorđe Tomić

Drugi ’’Kineski festival svetla“ u Srbiji obeležiće se uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska nova godina kod nas. Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada, pored Kalemegdanske tvrđave, festival će se u u isto vreme otvoriti i u Novom Sadu u Limanskom parku.

Svečana otvaranja festivala su u četvrtak 23. januara u 17 časova, u Limanskom parku u Novom Sadu, i u petak 24. januara u 16:30 časova, na platou kod fontane ‘’Ribar“ na Kalemegdanu u Beogradu.

Foto: Đorđe Tomić
Foto: Đorđe Tomić

Nakon Novog Sada, festival će biti otvoren i u Beogradu u petak u 16:30 na platou kod fontane „Ribar“ na Kalemegdanu, kako bi u 17h po beogradskom, i u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i veliki vatromet dočekali Kinesku novu godinu.

’’Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku nvu godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u naše živote“, izjavio je umetnik Slobodan Trkulja .

Svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

strana 1 od 20 idi na stranu