Balet "Ko to tamo peva" posvećen Nedi Arnerić

Sutrašnje izvođenje baleta "Ko to tamo peva" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu biće posvećeno nedavno preminuloj dramskoj umetnici Nedi Arnerić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

15:05

Balet
Foto: gettyimages/ Express

Libreto za ovu predstavu urađen je na osnovu scenarija Dušana Kovačevića za istoimeni film u režiji Slobodana Šijana, u kome je Neda Arnerić igrala.

Muziku za balet potpisuje Vojislav Voki Kostić, a koreografiju i režiju Staša Zurovac.

Atraktivna postava, u kojoj nema glavnih i sporednih uloga, vrhunska muzika bez koje predstava ne bi bila tako posebna, odlična koreografija i režija kroz koju je predstavljen naš mentalitet, samo su neki od detalja koji su joj odavno obezbedili kultni status.

Zahvaljujući svojoj univerzalnoj niti, ovaj balet, premijerno izveden 22. decembra 2004. godine, razumela je i zavolela ne samo naša, nego i publika na dosadašnjim brojnim gostovanjima u regionu, Evropi i širom sveta.

U čuvenom filmskom ostvarenju "Ko to tamo peva" iz 1980. godine, Neda Arnerić je maestralno odigrala ulogu mlade.

Priznata dramska umetnica preminula je 10. januara u Beogradu u 67. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: