Balet "Labudovo jezero" na sceni Sava Centra 17. decemrba

Konstantin Kostjukov svetsku slavu stekao je kao prvak baleta. Danas se nalazi s one druge strane zavese, na mestu je direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i odlučuje o tome šta će se naći na repertoaru Nacionalnog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:50

Balet
Foto: Printscreen/TV Prva

Konstantin je gostujući u Jutru Prve TV rekao da mu ljubav prema baletu i igri pomaže u ulozi direktora Baleta, ali da mu je ova pozicija teža i odgovornija jer sada ne odgovara samo za sebe.

"Potpuno je druga obaveza i mnogo je teže. Sada odgovaram i za sebe, ali i za druge, za pozorište i kulturu uopšte".

Konstantin je igrao više od 30 godina, a na poziciji direktora sačekali su ga problemi koji su i ranije postojali, kao što su izgradnja nove zgrade Narodnog pozorišta, rešavanje pitanja stalnog zaposlenja igrača koji su angažovani kao honorarci, ali i pitanje penzija.

Konstantin ističe da je mala scena generalno problem igračima, ali i gostujućim baletima, pa će zato 17. decembra na sceni Sava Centra biti izvedeno "Labudovo jezero" sa internacionalnim zvezdama Anom Cigankovom i Konstantinom Alenom.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: