Kako je prvi film o Hariju Poteru star 18 godina?

Godine 2011. prikazan je poslednju nastavak filmskog serijala o Hariju Poteru. ''Hari Poter i relikvije smrti, drugi deo" je osmi nastavak - i prvi u 3D formatu - franšize koja je izazvala više oduševljenja javnosti i medijske pažnje od bilo koje druge.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

20:26

Kako je prvi film o Hariju Poteru star 18 godina?
Foto: depositphotos/ s_bukley

Za holivudski studio ''Varner bros", serijal predstavlja magični ćup sa zlatom budući da je na sedam filmova na blagajnama zaradilo 6,4 milijarde dolara i milijarde još od prodaje DVD i propratne robe.

Za generaciju Poterovih obožavalaca, filmovi su samo produžetak čarobnog sveta britanske autorke Džoane K. Rouling i njene sedmotomne sage započete 1997. godine i završene 2007. godine.

Više od 400 miliona primeraka knjige prodato je širom sveta, učinivši od Roulingove prvog pisca-milijardera i obezbedivši ogromnu bazu fanova za filmski serijal.

Posle osam filmova, decenije medijske pažnje, na hiljade ispisanih stranica i svega što čini priču o dečaku koji je promenio svet, mladog glumca Danijela Redklifa teško je zamisliti u bilo kojoj drugoj ulozi osim Harija Potera. “Na audiciji moraš da imaš veru. Nisam se osetio samouvereno, ali sam imao veru”, rekao je dvanaestogodišnji Danijel Redklif. Kako su Ema Votson I Rupert Grin reagovali na saznanje da su baš oni dobili ulogu, pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: