Ćetković demantuje medije: "Nisam video natpise, a kamoli tražio da se skinu"

Glumac Vojin Ćetković oglasio se povodom pisanja medija da su on i njegov kolega Dejan Lutkić od organizatora tražili da se s bine skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu“ uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 09.11.2019.

16:37

Ćetković demantuje medije:
Foto: printskrin/YouTube/VOJIN CETKOVIC Emisija Bulevar

Organizatori akademije, opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Glumac Vojin Ćetković oglasio se na svom profilu na Instagramu i demantovao navode medija.

"Svaki put u Nevesinje dolazim s posebnim osećanjem. U Domu kulture koji nosi ime vrhunskog umetnika, mog kuma i prijatelja Nebojše Glogovca igrali smo dve predstave Dejan Lutkić, Nebojša Ilić i ja u maju i bilo je veličanstveno. Sala prepuna divnih ljudi koji su prilazili i govorili i naš ste kum. Sa radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom Dana opštine. Rekli su mi da treba da postanem i nevesinjski kum. Prihvatio sam umetnički koncept reditelja Aleksandra Pejakovića, ali kada sam saznao da se reditelj povlači, jer u umetničkom delu programa moraju da budu i nekakvi transparenti, odlučio sam da ga podržim i da ne nastupam. Nisam ni vidio te natpise, a kamoli tražio da se skinu. Nikakav incident se nije desio u Nevesinju", piše između ostalog u postu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: