Handke više ne želi da govori o Nobelovoj nagradi: "Ja sam pisac i ostavite me na miru"

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani kratki susret sa predstavnicima medija.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: EPA/ JULIEN DE ROSA
Foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

"Donekle iznenađuje prava bujica antisrpske histerije"

Handke je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija postala neprijatna na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom su došli i novinari. Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora.

Zamerio se i Zapadu zbog podrške Srbiji: Počasni građanin Beograda dobitnik Nobela za književnost

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja", poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio "Oe1".

Handke o Nobelovoj nagradi: "Drago mi je da se Srbi ne raduju samo Đokoviću"

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

strana 1 od 14 idi na stranu