Branka Veselinović: Sa čašću primam nagradu "Mali princ"

Nagrada za životno delo "Mali princ", koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta za decu za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, uručena je glumici Branki Veselinović 18. septembra u njenom domu, dva dana nakon njenog 101. rođendana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

"Pozdravljam ljude iz celog sveta i vrlo sam srećna što kao nekadašnja međunarodna ambasadorka Unicefa dobijam ovo priznanje. Mnogi ovako duboku starost ne mogu da dožive i jedna sam od retkih koji u ovom dobu života sa zadovoljstvom, čašću, poštovanjem i uzbuđenjem primaju ovu nagradu. Zahvaljujući umetničkom i humanitarnom radu doživela sam da mi ovom dodelom čestitate 101. rođendan", rekla je Veselinovićeva tom prilikom.

Branka Veselinović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

Najstarija je srpska glumica i zvezda jugoslovenskog filma, sa svojom 101 godinom života i 81 godinom glumačke karijere.

Glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, te više od 50 televizijskih serija i filmova.

Pored Veselinovićeve, dobitnik ovogodišnje nagrade "Mali princ" je i Ranko Risojević, pesnik, prozaista, dramski pisac, esejista, istoričar matematike, prevodilac i kulturni radnik, kome će priznanje biti uručeno na otvaranju festivala, 22. septembra, u Dečjem pozorištu Subotica.

Takmičarski program otvoriće predstava "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih Novi Sad, nastala po romanu "Zov divljine" Džeka Londona u režiji Jakuba Maksimova.

Dan kasnije u takmičarskom programu biće izvedene tri predstave: "Vila Helena i princ Argyelus" Lutkarskog pozorišta Harlekin iz Mađarske, "Bajka o ribaru i ribici" Teatra "Petruška" iz Rusije, "24 bake" Šijanskog umetničkog pozorišta za decu iz Kine.

Međunarodni festival pozorišta za decu jedan je od najznačajnijih festivala u regionu koji više od četvrt veka okuplja stvaraoce koji su svoj rad posvetili najmlađima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu