Glumac Aleksandar Radojičić na "Nušićijadi": "Podižemo kulturnu svest naroda"

Prvi dan ovogodišnje "Nušićijade” pod sloganom "Varoš spava, al badava” obeležila je revijalna fudbalska utakmica koju je početnim udarcem otvorio popularni glumac Aleksandar Radojičić.

Izvor: B92, Rina.rs
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Radojičićev simboličan šut podsetio je starije stanovnike Ivanjice na borbu večitih rivala "Gornje i Donje Male”, koja je nekada bila pravi spektakl za ljubitelje sporta i sve građane ovog planinskog gradića.

Radojičić je izazvao osmehe i oduševljenje družeći se sa Ivanjičanima, a njegov prvi udarac bio je i te kako precizan.

"Ovakve kulturne manifestacije su od krucijalnog značaja kako bismo očuvali nacionalna blaga, naročito u današnje vreme kad se malo pažnje posvećuje kulturi. Zato je Nušićijada danas još značajnija jer služi da podigne duh i kulturnu svest naroda”, rekao je Radojičić.

Naredna tri dana u Ivanjici biće obojena kulturnim dešavanjima, što posebno raduje mladog glumca.

Foto: Rina
Foto: Rina

"U Beogradu ima dosta ovakvih dešavanja, ali je bitno da ih bude i širom Srbije. Ja sam iz ovih krajeva i volim ovde da se vratim i volim da vidim mlade koji su ostali ovde da žive”, izjavio je Radojičić.

Organizator događaja Aleksandra Cukavac ističe da je posebnu draž sportskom performansu dalo učešće istaknutog glumca Aleksandra Radojičića, s obzirom na njegove izuzetno zapažene uloge, ali i to da je jedan od najpoznatijih promotera zdravog stila života među mladima.

"Učešće Radojičića predstavlja jedinstveni spoj umetnosti i sporta. Poslali smo poruku da čuvamo od zaborava period od pre pola veka kada je Ivanjičanima igra bila jedina razonoda. Derbi Gornje i Donje male, bio je važan, jer su igrači koji bi se pokazali u borbi dobijali šansu da zaigraju za FK Javor, najstariji fudbalski klub u Srbiji”, rekla je Aleksandra Cukavac.

U šaljivom meču "Gornje” i "Donje male” takmičila se ekipa ivanjičkih veterana protiv ženske ekipe fudbalskog kluba "Rad”.

strana 1 od 20 idi na stranu