Izložba Gogenovih portreta u Londonu

Nacionalna galerija u Londonu najavila je za jesen ove godine izložbu koja je u potpunosti posvećena portretima velikog francuskog slikara postimpresioniste Pola Gogena (1848-1903).

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

14:56

Izložba Gogenovih portreta  u Londonu
Ilustracija/Foto: Getty/Peter Macdiarmid / Staff

Mnogi radovi koji će biti izloženi iz Gogenove su kasnije faze, iz vremena kad je počeo da napušta impresionizam i da se okreće simbolizmu.

U ovoj kasnoj fazi Gogen je stvarao portrete s dubljim značenjem. U seriji autoportreta predstavio je niz personifikacija, a posebnu predstavu o sebi izrazio je na platnu "Hrist u bašti s maslinama" iz 1889. godine. Izložba u Nacionalnoj galeriji (Sainsbury Wing) i Londonu predstaviće oko 50 radova - slike, radove na papiru, kao i trodimenzionalne objekte u različitim medijima - prikaze iz javnih i privatnih kolekcija iz celog sveta.

Jedinstvena izložba portreta velikog francuskog postimpresioniste koji je živeo i stvarao u drugoj polovini 19. veka moći će da se pogleda od 7. oktobra 2019. do 26. januara 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: