Izložba "Letnja treperenja": Lični dnevnički zapisi umetnika

U galeriji Novembar večeras će biti otvorena izložba „Summer vibes“ (Letnja treperenja). Izložba se organizuje drugu godinu za redom, a koncept izložbe je da publici pruži uvid u lepršaviju stranu umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

12:24

Izložba
Foto: ilustracija / woodkern

Maja Kolarić, kustoskinja galerije "Novembar“navodi da je u pitanju grupna izložba, na kojoj će biti biti izloženi radovi sedam autora i autorki.

"Lepršaviju stranu umetnosti prikazujemo kroz radove koji nisu politički i društveno opterećeni nekim temama, već se odnose na letnje doba. Čak neki od ovih prikazanih radova predstavljaju lične dnevničke zapise samih umetnika", kaže Maja Kolarić.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi autora i autorki iz Srbije: Svetlane Ždrnje, Marijane Ćurčić, Dee Cvetković, Marine Milanović i Stefana Lukića, kao i autorke iz Hrvatske Marte Budurini i autora iz Mađarske Lasla Antala.

Ana Simona Zelenović, kustoskinja izložbe "Summer vibes“ objašnjava da izložba prikazuje uvide u njihova lična putovanja i njihove memoare.

"Tako da je možda njihovo okupljanje na ovoj izložbi na ovaj način zapravo bila moja namera da prikažem drugu stranu umetnosti koja nije nužno ona koju vidimo u galerijama, već neka privatnija koja se ne vidi toliko često“, navodi Zelenović.

Izložba "Sumer vibes“ u galeriji Novembar otvorena je do 8. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: