Izložba "Letnja treperenja": Lični dnevnički zapisi umetnika

U galeriji Novembar večeras će biti otvorena izložba „Summer vibes“ (Letnja treperenja). Izložba se organizuje drugu godinu za redom, a koncept izložbe je da publici pruži uvid u lepršaviju stranu umetnosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ilustracija / woodkern
Foto: ilustracija / woodkern

Maja Kolarić, kustoskinja galerije "Novembar“navodi da je u pitanju grupna izložba, na kojoj će biti biti izloženi radovi sedam autora i autorki.

"Lepršaviju stranu umetnosti prikazujemo kroz radove koji nisu politički i društveno opterećeni nekim temama, već se odnose na letnje doba. Čak neki od ovih prikazanih radova predstavljaju lične dnevničke zapise samih umetnika", kaže Maja Kolarić.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi autora i autorki iz Srbije: Svetlane Ždrnje, Marijane Ćurčić, Dee Cvetković, Marine Milanović i Stefana Lukića, kao i autorke iz Hrvatske Marte Budurini i autora iz Mađarske Lasla Antala.

Ana Simona Zelenović, kustoskinja izložbe "Summer vibes“ objašnjava da izložba prikazuje uvide u njihova lična putovanja i njihove memoare.

"Tako da je možda njihovo okupljanje na ovoj izložbi na ovaj način zapravo bila moja namera da prikažem drugu stranu umetnosti koja nije nužno ona koju vidimo u galerijama, već neka privatnija koja se ne vidi toliko često“, navodi Zelenović.

Izložba "Sumer vibes“ u galeriji Novembar otvorena je do 8. septembra.

strana 1 od 24 idi na stranu