Film "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" u BGB

Dokumentarni film "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" Metjua Ejkersa iz 2012. godine biće prikazan sutra u Beldocs čitaonici u Biblioteci grada Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Donna Ward / Stringer
Foto: Getty/Donna Ward / Stringer

Film, koji je zatvorio Beldocs festival 2012. godine, govori o životu i umetnosti jedne od najvećih savremenih umetnica današnjice.

Radnja filma prati deset meseci života Marine Abramović u periodu pripremanja i realizacije čuvenog performansa održanog u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku gde je umetnica 700 sati provela sedeći u "nemom druženju“ sa posetiocima.

Nakon projekcije filma, o liku i delu Marine Abramović i njenoj velikoj retrospektivnoj izložbi "Čistač", koja se otvara 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti govoriće dr Dejan Sretenović, kustos Muzeja savremene umetnosti Beograd, Boris Miljković, kreativni direktor Radio televizije Srbije, i Marko Grba Singh, umetnički direktor "Beldocs"-a.

Aktuelno

"Mini Maus je izgubila svoj glas..."

Rusi Tejlor, američka glumica koja je više od 30 godina pozajmljivala glas Mini Maus, umrla je u 76. godini, saopštio je studio Dizni. Glumica je preminula u Kaliforniji, a uzrok smrti nije saopšten.

Aktuelno nedelja 28.07. 13:12 Komentara: 1
strana 1 od 24 idi na stranu