Film "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" u BGB

Dokumentarni film "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" Metjua Ejkersa iz 2012. godine biće prikazan sutra u Beldocs čitaonici u Biblioteci grada Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.07.2019.

13:01

Film
Foto: Getty/Donna Ward / Stringer

Film, koji je zatvorio Beldocs festival 2012. godine, govori o životu i umetnosti jedne od najvećih savremenih umetnica današnjice.

Radnja filma prati deset meseci života Marine Abramović u periodu pripremanja i realizacije čuvenog performansa održanog u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku gde je umetnica 700 sati provela sedeći u "nemom druženju“ sa posetiocima.

Nakon projekcije filma, o liku i delu Marine Abramović i njenoj velikoj retrospektivnoj izložbi "Čistač", koja se otvara 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti govoriće dr Dejan Sretenović, kustos Muzeja savremene umetnosti Beograd, Boris Miljković, kreativni direktor Radio televizije Srbije, i Marko Grba Singh, umetnički direktor "Beldocs"-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: