Pokazali mu sliku sa podignuta tri prsta: "Ne želim da se bavim tom blasfemijom"

Glumac Emir Hadžihafizbegović gostovao je u emisiji Hrvatske radio-televizije, gde mu je rečeno da je na skupovima tokom ratova na području bivše Jugoslavije okupljene pozdravljao sa tri prsta i pokazana slika na kojoj on to radi.

Kultura

Izvor: B92, Index.hr

Ponedeljak, 17.06.2019.

08:01

Pokazali mu sliku sa podignuta tri prsta:
Foto: YouTube / Printscreen

"Pokažite mi tu sliku, to je stvarno budalaština. Ne želim uopšte da se bavim tom blasfemijom", rekao je šokirano.

Voditelj emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković nakon toga je pozvao režiju da mu do kraja gostovanja nabave fotografiju na kojoj navodno Hadžihafizbegović drži tri prsta u vazduhu.

"Ovo sam ja i tri prsta ispred skupštine Tuzla. Da ja dižem tri prsta u Tuzl, koja je granatirana!?! Daj, Aco, molim vas stvarno, ovo je budalaština. Ovo je autentično, ali kontekst nema veze s vezom. Ovo je kao kad su onog iz Dubioze kolektiv prozvali da je digao tri prsta jer je pokazivao koliko je sati", rekao je uznemireno.

U ostatku emisije je govorio o mnogim političkim pitanjima, pa se dotakao i kontroverznog muzičara Tompsona, poznatog po pesmama koje veličaju ustaštvo, ali i Bore Čorbe.

"Rekao sam - da je Isus Hrist živ, da bi zabranio Tompsona, jer Isus bio za toleranciju. Ja nisam došao u vašu emisiju da polemišem s herojem nacije, Borom Čorbom, majkom nacije... Ne želim da ulazim u polemike, gospodin Marko se meni nije ni obratio... Ne želim polemisati s onima koji po meni sad verovatno dok traje emisija j... balijsku majku po portalima", rekao je Hadžihafizbegović.

Kazao je i da ne može da sluša vrstu muzike koja poziva na ubijanje jednog naroda, ali je dodao da bi otišao "i na Tompsonov koncert i na koncert Bore Čorbe i na koncert majke nacije kada bi se obratili".

"Moja najveća frustracija je što ovde argument više ne znači ništa. To vodi u jednu vrstu mentalne atrofije", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: