Otvorena izložba "Ethnology people"

Na platou ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić“ je otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Etnology people“.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

21:35

Otvorena izložba
foto: Dalibor Daniloviæ

Izložba je deo programa festivala Etnology Fest koji realizuje agencija SuperStarCulture, a u saradnji sa Beogradskom tvrđavom.

Posetioci će moći da uživaju u seriji umetničkih fotografija četiri fotografa.

“Izložba će prikazati lepotu, raskoš i snagu ljudi, nošnji i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, Rumunije i Turkmenistana“, navode organizatori.

Svoja dela će prestaviti Gabrijel Motika, fotograf iz Rumunije koji je zabeležio autentične predstavnike svog naroda i njihove nošnje, a slovensku lepotu će kroz svoj objektiv pokušati da prenese Pavel Surovi, fotograf i direktor kulturnog centra “Kisač“.

Takođe, izložbu će upotpuniti umetnička fotografkinja Jelena Janković, koja je i član kreativnog tima ansambla “Kolo“, kao i Nebojša Babić, jedan od najznačajnijih stvaralaca u oblasti fotografije u Srbiji, kome su inspiracija bile žene i nacionalne nošnje i nakit iz Turkmenistana - prošlogodišnji gosti Etnology festa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: