Izabrana idejna rešenja za suvenire Muzeja Nikole Tesle

U Muzeju Nikole Tesle dodeljene su nagrade za najbolje radove izabrane na konkursu za izradu idejnog rešenja suvenira tog muzeja.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 18.05.2019.

10:13

Izabrana idejna rešenja za suvenire Muzeja Nikole Tesle
Foto: Gettyimages

Izabrana su tri rada kojima su dodeljene i novčane nagrade, a dobitnicima ih je uručila direktorka muzeja Ivona Jevtić.

Prvu nagradu u iznosu od 100.000 dinara žiri je dodelio projektu čiji je autor master arhitekture Stefan Slavić.

Druga od 75. 000 pripala je delu grafičke dizajnerke Jelene Pantelić, a treću, 50. 000 dinara, žiri je dodelio dvojcu Jeleni Crnogorac i Aleksandru Paunkoviću.

Na konkurs "Tesla - srpski duh, delo, budućnost" stiglo je 37 radova, a od muzeja su dobili sertifikat i njihovi radovi biće objavljeni i na sajtu Muzeja Nikole Tesle.

Ivona Jevtić je rekla da je bilo radova koji su šarmirali žiri svojim rešenjima, ali zbog već postojećih, sličnih suvenira muzeja i složene proizvodnje, oni su ostali predmet mogućih kasnijih razmatranja i realizacija i nikako nisu ostavljeni sa strane i neće biti zaboravljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: