Izložba "Srbija i Srbi 1914–1918" u Firenci

Nakon velikog uspeha u Rimu i Vičenci, izložba Arhiva Srbije "Srbija i Srbi 1914-1918" autora Miroslava Perišića i Jelice Reljić, od 20. maja gostovaće u Firenci.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 17.05.2019.

10:55

Izložba
Foto: Paha_L / Depositphotos

Na otvaranju izložbene postavke u zdanju Corridoio Brunellesći e Chiostro di Levante - Biblioteca Umanistica govoriće ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić, gradski sekretar za kulturu Masimo Fratini, redovni profesor Univerziteta u Firenci Marčelo Garzaniti, direktor Arhiva Srbije i koautor izložbe Miroslav Perišić i istoričar Simone Malavolti.

Izložba prati istoriju Srbije i sudbinu srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, a posebna tematska celina posvećena je srpsko-italijanskim odnosima u periodu od 1914. do 1918. godine.

Posebna pažnja posvećena je dokumentima koji svedoče o diplomatskim, kulturnim i vojnim vezama dveju država, kao i uspomeni na gest italijanskih vojnika u Valoni 1916. godine, koji su pokopali srpske vojnike i podigli im spomenik.

Izložbu prati bogato ilustrovani, dvojezični katalog na srpskom i italijanskom jeziku. Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 31. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: