Gorici Popović nagrada "Žanka Stokić"

Dobitnica nagrade "Žanka Stokić" za 2019. godinu je glumica Gorica Popović - jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac, saopštili su organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.05.2019.

17:36

Gorici Popović nagrada
Foto: Printscreen YouTube/Prakticna zena

Gorica Popović je stalni član Ateljea 212. Uz brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, naša svestrana umetnica okušala se i u rediteljskim zadacima, autorskim projektima, TV scenarijima... radila je kostime i songove za nekoliko predstava, priređivala izložbe, a na početku karijere bila je jedan od članova grupe "Suncokret" Bore Ðorđevića.

Da podsetimo, nagrada "Žanka Stokić" ustanovljena je 2003.godine na inicijativu Mire Stupice (koja je bila i doživotni predsednik žirija), a uručuje se "ličnosti koja je bogatstvom svog glumačkog izraza obeležila pozorišni, filmski i televizijski život Srbije".

U izboru dobitnika odlučuje "celokupno glumačko ostvarenje aktivnog glumca u punoj stvaralačkoj zrelosti".

Ove godine u konkurenciji je bilo devet kandidatkinja, a o dobitnici je odlučio žiri kojim je predsedavala Radmila Živković i članovi - Ivana Vujić, v. d. upravnika upravnika Narodnog pozorišta, prošlogodišnja dobitnica Nataša Ninković, glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Milorad Vučelić, kao i pisac Goran Petrović.

Svečana dodela priznanja je 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Nagrada se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, statuete Žanke Stokić koja je dar Grada Požarevca i rad akademskog vajara Dragiše Miloševića i novčanog iznosa koji poklanjaju "Večernje novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: