Arsenal fest u Kragujevcu od 19 juna: Kompletiran spisak izvođača

Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Marko Louis, Samostalni referenti, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na Main i Garden Stageu Arsenal festa u Kragujevcu 19, 20., 21. i 22. juna.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.05.2019.

18:24

Arsenal fest u Kragujevcu od 19 juna: Kompletiran spisak izvođača
Foto: Promo

Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Marko Louis, Samostalni referenti, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na Main i Garden Stageu Arsenal festa u Kragujevcu 19, 20., 21. i 22. juna.
Foto: Promo
Prve večeri “Arsenala 09”, pre legendarnog američkog Testamenta i folk metalaca Pero Defformero program na Mainu otvaraju death metalci Dead Joker, dok na Gardenu 19. juna pored čuvenog Atomskog skloništa, basiste Brune Langera dolaze i gitar pop Majdan, "novajlije na beogradskoj sceni" Lem Jem, Urban instinkt, rok Vesela mašina i trešeri Alitor.

"Dobri ljudi, dođite na Arsenal Fest 20. juna. (Na Main-u) Svira Darko Rundek i Ekipa, a svira i Little Steve(n) i Vlatko Stefanovski. Jea!", poručuje s gitarom u ruci Darko Rundek u video pozivu. Druge večeri Arsenala, na Gardenu su pored ranije najavljenih pank metalaca I Ritam nereda i psihodelični bluzeri M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, "rokenrol iz srca Šumadije" Nikom ništa, "novi bend iz Beograda" Turisti, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.
Foto: Promo
"Spori ritam (bend) i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama, čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu Arsenal mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo par novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom", najavljuje Cukić.
Foto: Promo
Treće veče 21. juna, pored zakucavanja sa Eyesburnom, doktorom Neletom Karajlićem i Hladnim pivom na Main-u, Arsenal nudi u Gardenu američke stonere Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili ska Samostalni referenti, grandž Stone Sliper i užički hardkor Brat.
Foto: Romana Slaèala
Četvrto, završno, udaračko veče 22. juna na Mainu proteći će u znaku legendarnih Partibrejkersa, pankera Goblina i američkog indi rokera Kurt Vilea i njegovih The Violators, a na Garden su uz repera Vojka V i Vizelj, stigli Dram, duo Buč Kesidi, kao i kultni pankeri Atheist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu.
Foto: Mikica Andrejiæ
Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Louis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na fejsu: "Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan".

Program na Gardenu otvaraće svako veče bendovi po izboru www.balkanrock.com, a to su redom Mud Factory, Fluid Underground i Bohemija, dok će tu čast četvrte večeri dobiti izvođač po glasovima čitalaca tog muzičkog portala, u izboru koji traje do 12. maja, kao i pobednik festivala Bunt. Program Explosive DJ Stagea biće saopšten uskoro. Komplet ulaznica za sva četiri dana košta samo 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: