U dve države Nišvil sutra obeležava Svetski dan džeza

Nišville džez festival obeležiće sutra Svetski dan džeza u dve države i četiri grada gde će biti održano 10 koncerata.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2019.

10:02

U dve države Nišvil sutra obeležava Svetski dan džeza
Foto: wangsong/Depositphoto.com

Koncerti će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovcu, Tirani i Nišu i predstaviće se bendovi niške džez, bluz i vorld mjuzik scene. Priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u džem sešn, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

U Tirani će gostovati niški etno džez sastav "Jažotheria" u hotelu Ragner, u Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend "Kolege", a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće vorld mjuzik sastav "Irish Clovers".

U Nišu će biti održan matine koncert ispred Nišville džez muzeja u Tvrđavi gde će nastupiti bendovi "Nišville Youth Arkestra", "South Rail Mešengers" i "Sirius A Dis Arkestra".

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu "Feedback". Nosioci programa biće niški džez fjužn sastav "Stone Heads", a nastupiće i poznati uigrani dvojac DJ Master Flow iz Novog Sada i DJ Loptica iz Niša.

Po tradiciji, predviđen je i džem sešn na kome će nastupiti niški renomirani muzičari. Na sve programe povodom Svetskog dana džeza, ulaz je besplatan.

Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a, na inicijativu Herbija Henkoka, Svetskim danom džeza i obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: