Osnovan "Klub prijateljstva Srbije i Malezije"

U udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju “Adligat” u Beogradu danas je održana svečana ceremonija obeležavanja početka rada "Kluba prijateljstva Srbije i Malezije".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

16:52

Osnovan
Foto: Ambasada Malezije u Beogradu

Klub, osnovan kao deo Udruženja “Adligat” i uz podršku Ambasade Malezije u Beogradu, je neprofitna i nevladina organizacija koja je osnovana s ciljem da neguje prijateljstvo između Malezije i Srbije, kao i da šire saradnju između dve zemlje, naročito u oblastima kulture, umetnosti, obrazovanja i sporta.
Foto: Ambasada Malezije u Beogradu
U svom uvodnom obraćanju, gospodin Viktor Lazić, predsednik udruženja “Adligat”, najavio je da će prvi projekat kluba biti prevod antologije radova poznatih malezijskih pisaca na srpski jezik. Ovaj inicijalni projekat će biti u skladu sa proglašenjem Kuala Lumpura za Uneskovu svetsku prestonicu knjige za 2020. godinu.

“Adligat” takođe planira da proširi svoju zbirku knjiga i predmeta iz Malezije, radi stvaranja važnog centra za informisanje o Maleziji u regionu.
Foto: Ambasada Malezije u Beogradu
Otpravnik poslova Ambasade Malezije Nik Adi Arman zahvalio se udruženju “Adligat” i njegovom predsedniku na prepoznavanju potencijala višedimenzionalne razmene između Malezije i Srbije i izrazio svoje čvrsto uverenje da će saradnja između kluba i ambasade imati veliku ulogu u stvaranju mosta između dve države i dva naroda, koji će mnogo doprineti njihovom međusobnom zbližavanju.

Kao simboličan gest, malezijski otpravnik poslova je donirao komplet sastavljen od luka, strela i štita iz oblasti Saravak u Maleziji zbirci muzeja “Adligat”.

Ovom prilikom obeležen je i prijem novih članova u “Klub prijateljstva Malezije i Srbije”, uz izvođenje tradicionalnih malezijskih plesova i degustacija popularnih specijaliteta malezijske kuhinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: