Nora Roberts tuži koleginicu iz Brazila: "Ako uzimaš moj rad, za to ćeš platiti"

Američka bestselerka Nora Roberts tužila je brazilsku spisateljicu za povredu autorskih prava.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

21:13

Nora Roberts tuži koleginicu iz Brazila:
Foto: Gettyimages

Ona je optužila Kristijanu Seruju da je počinila "višestruki plagijat" na "retkom i skandalaznom" nivou.

Robertsova je u tužbi, koju je predala sudu u Rio de Žaneiru gde živi Kristijana Seruja, navela da su Serujini romani "literarno krpljenje, zajedno skupljene fraze čiji oblik prikazuje emocije praktično identične onima izraženim u knjigama onoga koji tuži", prenela je agencija AP.

Robertsova je, pozivajući se na brazilski zakon, zatražila odštetu 3.000 puta veće vrednost od najveće prodajne cene bilo kojeg rada Seruje pomenutog u tužbi.

"Ako uzimaš moj rad, za to ćeš platiti i daću sve od sebe da vidim da ne pišeš više", poručila je Robertsova brazilskoj autorki.

Nora Roberts (69), rođena kao Eleanor Mari Robertson, autor je više od 200 ljubavnih romana.

Od 2011. godine, njeni romani su proveli ukupno 861 nedelju na Listi bestselera koju sastavlja Njujork tajms. Napisala je, između ostalog, Pali anđeo, Tačno u podne, Tri sudbine, Plavi dim, Ples po vatri, Zaboravljeno nasledje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: