Bila je njegova "Nataša": "Imala sam fragmente priče sa kojima nisam znala šta bih"

Ime Tijane Kondić pojavilo se prvi put na špici domaćeg filma "Nataša" koji je Ljubiša Samardžić snimio pre skoro 20 godina

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

11:21

Bila je njegova
Foto: Printscreen Youtube

Danas se Tijana Kondić ponovo pojavljuje u javnosti, ali ovog puta kao pisac svog prvog romana "Tragovi života", koji je objavila sama u saradnji sa izdavačkom kućom " Čigoja".

Uloga "Nataše" donela joj je, iako je bila naturščik i učenica Pete beogradske gimanzije, više filmskih nagrada kao što su Zlatna mimoza u Herceg Novom, Zlatna arena u Puli, Statua slobode u Sopotu.

Sporedne uloge je igrala u filmovima "Bumerang", "Ledina", ali nije uspela da upiše Fakultet pozorišne i filmske umetnosti, već je stigla na Filozofski fakultet. "Imala sam fragmente priče sa kojima nisam znala šta bih. Sumnjala sam u sebe, da li ja to mogu da napišem? Uvek sam se divila ljudima koji sednu i napišu roman od nekoliko stotina strana, fasciniralo me je to. Zatvorila sam se i osamila, i za dva meseca završila priču pošto sam spojila fragmente", kazala je novopečena spisateljica .

"Popričala sam sa samom sobom i shvatila da to može da bude divna priča, ali je počela kao klasična ljubavna, i to mi nije bilo dovoljno interesantno. Odlučila sam da je promenim, da je ispričam iz ugla dečaka koji ne zna ko mu je otac i izmišlja priču o njemu, zatim pronalazi majčin dnevnik i tu počinje 'roman u romanu', gde otkriva život svojih roditelja. To mi je već bilo dovoljno zanimljivo i znala sam da će to biti - to", rekla je Tijana u svojoj kolumni na internet-sajtu Mondo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: