Petrući: "Neki su dolazili i iza scene da nas vide posle predstave"

Legendarni Branislav Petrušević Petrući večeras (20.00) će premijerno izvesti u beogradskoj "Kombank dvorani" svoj stendap šou "Svremeplov".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

11:15

Petrući:
Foto: printskrin/YouTube/Veliki Brat 5 VIP - Branislav Petruci - Profil

Čuvenog komičara dovodimo u vezu, pre svega, sa "Indeksovim radio pozorištem" i periodom kada termin "stendap" još nije bio odomaćen kod nas, pišu Novosti.

"Pojavio se davno na Zapadu, a ovde se tako nešto do pre desetak godina zvalo šou-program", podseća, za "Novosti", Petrući.

"Radili su ga Ljuba Moljac, Neša Radulović... Ja sam to primenjivao gostujući kod pevača na koncertima, u formi od petnaestak minuta. Potrudio sam se da Svremeplov bude osvežen. Ima tu i delova koji su univerzalni, ali mora da postoji dnevna britkost. Praćenje aktuelne političke situacije oduvek je krasilo indeksovce. Stendap nema neku čvrstu priču. Fioke mogu da se izvlače, pa da se ubacuju nove, samo se držiš da ne izađeš iz okvira."

Veliki broj radijskih emisija, kasnije i pozorišnih predstava, doneo je i brojne anegdote, a Petrući se posebno seća momenata kada su ih uživo gledali političari koje su "peckali".

"Neki su dolazili i iza scene da nas vide posle predstave", priča Petrušević.

"Bilo je i zamerki. Recimo, Božidar Đelić kaže "Nije baš tačno ono za desetak miliona evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: