Glumac dematuje optužbe o proneveri: Nisam potpisao papire kojima maše reditelj Južnog vetra

Glumac i producent Goran Šušljik demantovao je optužbe koje je na njegov račun izneo reditelj filma Južni vetar Miloš Avramović, i najavio da će pokrenuti sva pravna sredstva da zaštiti svoja prava.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

09:15

Glumac dematuje optužbe o proneveri: Nisam potpisao papire kojima maše reditelj Južnog vetra
Foto: Screenshot, Youtube, N1

List Kurir preneo je prethodno da je producent "Korena" i glumac Goran Šušljik navodno falsifikovao fakture i ugovore za film "Južni vetar", a reditelj Miloš Avramović podneo je krivičnu prijavu protiv poslovnog partnera zbog prevare u okviru koje je prisvojio više od osam miliona dinara.

Taj novac je, kako navodi taj list, bio namenjen za realizaciju projekta i bio je dodeljen za snimanje "Južnog vetra" od Filmskog centra Srbije.

Cela prevara je, piše "Kurir", otkrivena kada je Avramović preko svoje firme "Režim" od Šušljikove firme "Eye to eye", zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS-a, a koja nisu potrošena na snimanje filma. Tada je, navodi se, "saznao da je Šušljik preko svoje firme opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca".

"Papiri, kojima maše u tabloidima Miloš Avramović, a imao sam uvid u njih, nisu dokumenta koje sam ja potpisao, izradio, ni dostavio, niti sam imao zakonsku obavezu da učinim tako nešto, što Filmski centar Srbije i Miloš Avramović znaju vrlo dobro. Nisam dao ni nalog niti ovlašćenje da neko to dostavi umesto mene. O svemu tome postoji moj podnesak, sa prilozima, koji je dostavljen Filmskom centru Srbije 2. februara 2018.", dodao je Šušljik.

On je naveo da ne zna ništa o krivičnoj prijavi koju je Miloš Avramović podneo protiv njega, niti o bilo kakvoj drugoj prijavi i tužbi Filmskog centra protiv njega i njegove producentske kuće, u vezi sa filmom Južni vetar.

"Posle četiri godine, usled velikog pritiska koji je vršen na mene, prestao sam da budem producent filma Južni vetar. Uz veliki i konstantan pritisak, na mene i moju producentsku kuću, odrekao sam se i prihoda od tog filma koji premašuju 1.000.000 evra", dodao je glumac.

Šušljik objašnjava da i Južni vetar, film Miloša Avramovića, reditelja i producenta, i vlasnika "Režima", nije više ni u kakvoj vezi sa producentskom kućom "Eye to Eye".

"Odlukom Filmskog centra Srbije, od 7.9. 2017. i potpisom Miloša Avramovića, Bobana Jevtića, direktora Filmskog centra Srbije, i mene, na Ugovoru o prenosu prava i obaveza zaključenim 25. septembra 2017. sva moja prava i obaveze preneta su na firmu Režim", dodaje.

Šušljik je naveo i da se pred Privrednim sudom u Beogradu vodi privredni spor između kuća Režim i Eye to Eye. "Bila su tri ročišta, na dva, na koja sam pozvan, bio sam. Na dva, na koja je pozvan, Miloš Avramović se nije odazvao", pojasnio je.

Zbog ovog slučaja, glumac je najavio da će potražiti pravdu na sudu.

"Pokrenuću sva pravna sredstva da zaštitim svoje pravo da radim, stvaram, i živim u Republici Srbiji, uprkos sili koja mi to pravo oduzima", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: