Biković: Putin mi je rekao da je učestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina

Uoči premijere filma "Balkanska međa" koji prikazuje događaje s kraja bombardovanja, popularni glumac prvi put je pričao o svim političkim i društvenim temama u intervjuu za Nedeljnik.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pročitajte još:

Film "Balkanska međa" je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Kako mu je ruski predsednik krajem prošlog novembra uručio Medalju Puškina, Biković je, između ostalog, govorio i o tom susretu.

"Rekao sam Putinu da nas u toku 2019. čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao. 'Znam', odgovorio sam. Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", ispričao je Biković u intervjuu za Nedeljnik.

Podsećamo, pomenuti film stiže u bioskope na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije. Premijera je zakazana za 19. mart, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 21. marta.

Aktuelno

Glumci najavili štrajk zbog nove direktorke

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor kritikovao je današnju odluku Skupštine grada da za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenuje glumicu Vesnu Paštrović i poručio da će se boriti svim zakonskim sredstvima protiv nasilja, kako su naveli, "vlasti nad pozorištem i umetnošću uopšte".

Aktuelno ponedeljak 25.03. 20:48 Komentara: 2

Velikani srpskog pozorišta na poštanskim markama

Na Svetski dan pozorišta, 27. marta, u Pozorištu Atelje 212 Udruženje dramskih umetnika Srbije predstaviće prigodnu poštansku marku povodom obeležavanja 100 godina svog postojanja, kao i marke iz nove serije "Velikani srpskog glumišta", izdate u saradnji sa JP Pošta Srbije.

Aktuelno ponedeljak 25.03. 10:49 Komentara: 0

"Tie Break" - hip-hop uz muziku Nine Simon

Lionska trupa "Tie Break" predstaviće se sutra u Pozorištu na Terazijama, u okviru 16. Beogradskog festivala igre, komadom "Predvorje" koja je nastala kao rezultat njihovih putovanja širom sveta i čestog boravka u hotelima gde su, kako ističu, provodili lepe i zabavne trenutke.

Aktuelno nedelja 24.03. 13:32 Komentara: 0

"Mućke" ponovo obaraju sve rekorde

Britanska humoristička televizijska serija "Mućke" (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom Vest Endu.

Aktuelno subota 23.03. 09:41 Komentara: 55
strana 1 od 36 idi na stranu