Izložba o Nikoli Tesli ubrzo i na Kipru

Izložba "Nikola Tesla - Čovek iz budućnosti" biće otvorena u petak u Nikoziji, prestonici Kipra, najavila je danas direktorka Muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 26.02.2019.

15:19

Izložba o Nikoli Tesli ubrzo i na Kipru
Foto: Gettyimages

"U Nikoziji, na Nacionalnom sajmu, postavka koju čine makete i radni modeli Muzeja 'Nikole Tesle' priča priču o Tesli kroz prizmu duha vremena, istorije njegovog života, dostignuća, najvaznijih pronalazaka i vizije koju je ostavio u nasledje covecanstvu i koja ga čini čovekom iz budućnosti", rekla je Jevtić za Tanjug.

Prema njenim rečima, osim maketa i radnih modela koji prikazuju najvažnije Tesline pronalaske, izložbu prati bogat interaktivni sadržaj kao i dodatni programi poput VR aplikacije, i programa za najmlađe.

"Centralno mesto zauzima uvek atraktivni Teslin kalem od dva miliona volti, ali ne manje važni i atraktivni, pažnju privlače i indukcioni motori, brod na daljinsko upravljanje, maketa bežičnog prenosa energije...", navela je ona.

Izložba u Nikoziji trajaće do 21. aprila.

Slična postavka, koju čini tri tone muzejskih eskpnata od 26. januara gostuje u Japanu, u gradu Hofu u Muzeju nauke "Solar".

"Izlozba je potpuno oduševila Japance. Broj posetilaca rastao je iz dana u dan. Zbog velikog interesovanja u Muzej su stizale i organizovane ture iz obližnjih mesta", rekla je Jevtić i dodala da će izložba trajati do 3. marta.

Jevtić je podsetila da je početkom godine završena izložba u Kini, u Šangaju, gde je skoro pola miliona ljudi videlo izložbu na kojoj su predstavjleni segmenti iz Teslinog života, njegove ideje i dostignuća kao doprinos savremenoj civilizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: