Nova operska scena u Beogradu: "Don Đovani" u Vuku

U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika izvođačko-scenskih praksi, u UK "Vuk Stefanović Karadžić" u subotu, 23. februara svečano će biti otvorena nova operska scena u Beogradu izvođenjem opere "Don Đovani" sa specijalnim gostima iz Kine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

13:50

Nova operska scena u Beogradu:
Foto: Promo

Opera "Don Đovani" u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Saše Spasića biće izvedena 23. i 26. februara ove godine na sceni "Aleksandar Popović" u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Кaradžić" s početkom u 20 časova.

Internacionalni ansambl mladih izvođača spaja umetnike iz Pekinga, Bostona i Beograda i zamišljen je kao most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz kolosalno Mocartovo delo "Don Đovani" koje svojom klasičnošću pripada svim prostorima, epohama i civilizacijama. Priča o legendarnom zavodniku, u interpretaciji Nikolića i Ilića, je ispričana savremenim jezikom, punim strasti, aluzija, ali i drskog humora i kritike licemerja. Don Đovani Nikolića-Ilića je libertin, ali šarmantan, duhovit i provokativan.

Brojna publika je prošlog jula u Кombak dvorani velikim apluzom nagradila originalnu postavku opere u kojoj su domaće operske zvezde (Jasmina Trumbetaš Petrović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić… ) i gosti iz Кine (Vanđe Žang, Žen Žen…) tumačile glavne uloge pod dirigentskom palicom dirigenta Metropoliten opere Georga Buhaltera. Ovog puta u produkciji GIPAC nastupiće internacionalni studenti Jiongtao Li, Šua Li (Donna Anna), Jianfei Ren (Donna Elvira), Mina Gligorić, Vladimir Andrić, Miroslav Markoski, Stefan Karanac, Željko Andrić…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: