Putujuća izložba Muzeja Nikola Tesla oduševila Japan

Teslin kalem koji reprodukuje japansku muziku i užičko kolo, svetleći paneli, čuveno jaje koje se rotira u magnetnom polju samo su deo putijuće izložbe Muzeja Nikola Tesla koju je videlo oko 10.000 ljudi u japanskom gradu Hofu, prenosi Tanjug.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

11:35

Putujuća izložba Muzeja Nikola Tesla oduševila Japan
Foto: MARCIN OBARA / EPA

Direktorka muzeja Ivona Jevtić rekla je da je većina izloženih artefakata na izložbi koja je otvorena 26. januara, imala svetsku premijeru u Japanu.

"Putujuće izložbe najbolji su način da se Srbija, Beograd, lik i delo Nikole Tesle, kao i sam Muzej, prikažu svetu kao kulturni centar sa naučnim i turističkim potencijalom. Posle Kine, gde je u Šangaju postavku Muzeja Nikole Tesle videlo više od pola miliona ljudi, Tesla je predstavljen i Japanu", rekla je Ivona Jevtić.

Prema njenim rečima, posetioci izložbe želeli su da saznaju što više o životu Nikole Tesle, njegovim izumima i srpskoj kulturi.

Sledeća destinacija na koju će se izložba uputiti biće Nikozija na mediteranskom ostrvu Kipar. Tamošnja publika imaće prilike da vidi izložbu od 1. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: